NL
Tickets

Ontdek de creatieve kracht van AI met kunstenaar Jeroen van der Most

In de aanloop naar 'The Digital Future of B2B', een evenement dat diep duikt in de impact van AI op de zakelijke wereld, willen we ook de creatieve facetten van technologie belichten. We zijn buitengewoon enthousiast om Jeroen van der Most, AI-kunstenaar, aan te kondigen als een van onze keynotes voor 'The Digital Future of B2B'! Jeroen, een kunstenaar die zich onderscheidt door zijn innovatieve gebruik van AI in zijn creatieve proces, opent voor ons een venster naar zijn artistieke reis, zijn werken en zijn visie op de symbiose van kunst en technologie.

Wat dreef Jeroen van der Most zich te specialiseren in Kunstmatige Intelligentie?

Jeroen's reis begon met het monitoren en analyseren van Twitter-gegevens, waarbij hij de publieke perceptie omtrent diverse onderwerpen onderzocht. Zijn nieuwsgierigheid en creatieve geest leidden hem naar de wereld van AI, waar zijn experimenten met algoritmen en visualisaties uiteindelijk evolueerden naar het creëren van complexe, emotioneel geladen kunstwerken, mogelijk gemaakt door deep learning.

Letters from Nature: Een stem voor de stemlozen

Een van Jeroen's meest opmerkelijke projecten, 'Letters from Nature', gerealiseerd samen met Peter van der Putten, geeft de natuur een stem door brieven te richten aan wereldleiders, waarin de aarde haar pijn en verdriet uitdrukt met eenvoudige, doch krachtige woorden. Deze brieven, variërend van hartverscheurende berichten over smeltende ijskappen tot smeekbeden van bedreigde ecosystemen, hebben wereldleiders van het Witte Huis tot het Kremlin bereikt, al blijven antwoorden tot nu toe uit.

Technische en ethische uitdagingen

Jeroen deelt openhartig de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd, variërend van technische vraagstukken bij het tot stand brengen van projecten en het installeren van werken in musea, tot ethische dilemma's betreffende het gebruik van AI om kunst te creëren in de stijl van andere kunstenaars.

De menselijke component in AI

Hoewel de technologie geavanceerd is, benadrukt Jeroen dat er altijd een menselijk element verweven is met AI. Mensen bouwen de systemen, voeren de data in en beïnvloeden de output. Hij gelooft dat het erkennen van AI als een deel van een geheel, in plaats van als een losstaande entiteit, essentieel is om fundamentele problemen, zoals bias in AI-systemen, effectief aan te pakken.

Een vooruitblik op de keynote

Bezoekers van zijn keynote kunnen een inspirerende sessie verwachten die hen op een andere manier naar AI en technologie laat kijken. Jeroen hoopt de deelnemers te inspireren om anders te denken over hoe technologie kan worden ingezet en hen te motiveren om de toekomst op een nieuwe manier te benaderen.

Afsluiter

Jeroen van der Most biedt ons een unieke blik op de wereld van AI en kunst, waarbij hij technologie en creativiteit vermengt om krachtige boodschappen en emoties over te brengen. Zijn werk en zijn woorden dagen ons uit om verder te kijken dan de conventionele toepassingen van AI en om de technologie te omarmen als een instrument dat, wanneer het wordt gecombineerd met menselijke creativiteit en empathie, werkelijk ontroerende en impactvolle ervaringen kan creëren.

Dit gesprek met Jeroen van der Most geeft slechts een glimp van wat je kunt verwachten op het evenement "Digital Future of B2B: Discover the Impact of AI." Als je meer wilt weten over de fascinerende wereld van AI en hoe het de toekomst van de B2B kan vormgeven, zorg er dan voor dat je dit evenement niet mist. Het belooft een inspirerende dag te worden vol inzichten en innovatie. Koop nu je tickets (OP = OP) en bereid je voor om de toekomst van AI te ontdekken! 

Tickets

Picture of Dangelo Rietbergen
Dangelo Rietbergen

HubSpot Marketeer